UiA Lacrosse tar seieren i BIG

UiA Lacrosse tar seieren i Bergen Indoor Galore 2011

UiA Lacrosse var sammen med UiA Cheerleading på tur til Bergen i helgen, der NHH arrangerte turnering, som de har gitt navnet ”Bergen Indoor Galore”, i Stemmemyrshallen utenfor Bergen.

UiA Lacrosse stilte med to av de totalt elleve lagene som hadde meldt seg på. Motstanden Studsene måtte overkomme var fra NHH, BI Oslo, BI Bergen, Oslo Lacrosse , HiO, NTNU og Stavanger. Oslo Lacrosse stilte med et sterkt lag, BI Oslo hadde selvtilliten etter å ha vunnet turneringen i Kristiansand i høst og NHH ville forsvare sitt eget territorie, så det var ingen enkel oppgave de gule og lilla hadde foran seg.

2. laget ledet av veteranen Anders Alfredsen og toppscorer Jonas Eldridstad (3 mål) bet fra seg i Gruppe 2 og vant knepent mot NTNU 1-0 og komfortabelt over Bi Bergen 4-0. Keeper Håkon Lunde viste fine takter i alle kampene og å holde det rent bakover i to kamper var en strålende oppvisningen av førsteårsstudenten. I de to andre gruppespill kampen viste derimot førstelagene til NHH og BI Oslo seg for sterke, men laget var godt fornøyd med å ende på 2-2.

UiAs 1. Lag overrasket mange med sitt lagspill i de første matchene. NHH 2 ble slått 5-0 og Stavanger 4-0. Men motstanden ble mye værre i tredje kamp da Oslo Lacrosse stod på motsatt banehalvdel. UiA gikk opp i ledelsen to ganger. Men face-off specialist Frederik Årvik og keeper Erlend Hoel holdt laget inne i kampen etter at Oslo hadde snudd 2-1 til 2-3. Og når utligningsmålet kom ved Anders Lillelien med 2.36 igjen å spille begynte Studsa å tro på seier igjen! Etter noen hektiske sluttsekunder der Sverre Moen fikk godkjent et kontroversielt mål, gikk UiA av med seieren 4-3. Dermed hadde laget skjebnen i sin egne hender, da seier i de to siste gruppespill kampene ville resultere i en plass i finalen. Laget forstatte sitt fine spill og BI 2 og HiO ble slått 9-1 og 5-0 respektivt.

Det betydde at skulle UiA ut i sin første finale og motstanden var ingen ringere enn rivalen BI Oslo. Finalen ble målfattig, men Lars Olsen klarte å finne nettmaskene for UiA i førsteomgang. Og etter storspill igjen av Erlend Hoel mellom stengene, og et tett forsvar anført av Aleks Sars og Magnus Ytterland, klarte UiA å holde på ledelsen og tok seieren 1-0. Gratulerer!!

UiA Cheerleading, forutenom å støtte oppom lacrosselaget, hadde også eget show midt på dagen. Med pyramider, stunts og en frekk hoftevrikk her og der ble det utrolig god stemning i hallen og jentene tok publikum med storm.

På vegne av UiA Lacrosse

Anders Lillelien