Fjerde runde, NM i lacrosse. Stavanger 03.02-05.02.17

 

 

Studs har vært ute og reist igjen, denne gangen til Stavanger og fjerde runde av norgesmesterskapet i lacrosse hvor vi møtte sterk motstand fra HiOA, Oslo Legends og NHH. Vi har samlet noen ord fra treneren Christian og en av våre up and coming rookies, Jens. 

Først av alt må jeg si at det var en ære å få tilliten til å representere UIA Studs i denne meget tøffe NM runden med kamper mot noen av de beste lagene norsk lacrosse har å by på.
Det startet med en meget vanskelig kamp mot HIOA, hvor vi får svi for å ikke være på fra kampstart. Vi bruker hele første quarter på å komme i gang, noe som gjør at vi dessverre havner bakpå for resten av kampen. Selv om vi hever oss drastisk utover kampen så blir det for vanskelig å ta igjen forspranget vi ga bort i første periode. Vegard ble dessverre plaget en del av skader denne kampen, noe som åpnet for mye spilletid for meg uten at jeg klarte å sette noe preg på kampen av den grunn.
Fredagens andre kamp mot Oslo Legends er en av de mest spesielle idrettsprestasjonene jeg har vært med på. For selv om jeg hater å tape så var det faktisk ikke annet å gjøre enn å smile etter et knepent tap mot Norges mest erfarne lag. Vi spiller en fantastisk kamp og gjør akkurat det vi blir enige om i garderoben før kampen. Gir 100% i alle dueller, ofrer alt for gutta våre og viser at vi virkelig kan måle oss med eliten når alle mann er på! Som rookie i denne kampen var det bare å gjøre ting så enkelt som mulig. Jeg må si at det virkelig var en fryd å se hvor godt vi forsvarte oss i denne kampen.

Lørdagen ble en eneste lang fest! Vi ble enige om å spille hele kampen mot NHH som om stillingen var 0-0, noe vi så absolutt gjorde. Vi ga NHH ingenting ved dørene og de ble presset så hardt at de endte med å måtte skyte fra langt hold, uten hell. Målene kom i bøtter og spann, med mange som kom seg på scoringslisten. Ikke bare ble det mange mål, men det var også masse flott samspill som lover godt for fremtiden. Etter flott forarbeid av Aleksander Sars og Martin Langrind så er jeg så heldig å kunne notere meg for to mål. Må si at to mål var mer enn jeg hadde turt å håpe på, men det smakte veldig godt!  Det viktigste var uansett at vi fikk med oss en seier fra Stavanger. Støtten fra jentelaget var også massiv i denne kampen! Hjelper alltid å ha et så godt publikum i ryggen.

Vi spiller bare bedre og bedre sammen, så nå er det bare å glede seg til runden i Trondheim og forhåpentligvis sluttspill.

 

Coach Christian hadde følgende å si om spillet i Stavanger. 

Vår første kamp gikk mot HiOA på fredags formiddag, en kamp som dessverre endte i tap for vår del. HiOA var et lag vi på forhånd visste ville være sterke i begge ender av banen og at de hadde med seg en sterk tropp til Stavanger, men som vi allikevel mente vi kunne slå om vi spilte opp mot vårt beste. På tross av viktigheten av å slå HiOA så var vi ikke helt i det kampen startet. Noen raske, enkle scoringer imot, resulterte heller ikke i at vi skrudde på toppnivået. Til tross for veldig god innsats av laget, ble det vanskelig å spille seg inn mot et godt HiOA når vi hele tiden lå ett steg bak. Skuffet over å ikke komme oss opp i gir, tapte vi kampen fortjent 4-8.
Fast bestemt på å vise hva som bor i oss var vi veldig opptatt av det mentale i forkant av vår andre kamp på fredag, mot de mytiske storfavorittene Oslo Legends. Revansjelystne og fulle av f*** bestemte vi oss for å gi alt vi hadde og ha 0-0 i hodet hele kampen. Forandringen fra kampen mot HiOA var enestående. Vi var fra begynnelsen og samtlige spillere gav alt. I denne kampen var vi ikke på hæla, men var kontant på tå, og sørget for at vi hang meget bra med mot et sterkt Oslo lag. Ved halvspilt kamp hang vi enda bra med i kampen, og spesielt i første omgang var vi på høyde med Oslo. Det ble naturligvis mye forsvar på oss, men forsvaret vårt spilte en latterlig god kamp og gjorde det vanskelig for Oslo i store deler av kampen. Fremover på banen kunne en fornøyd trener endelig se at angrepsspillet jeg har prøvd å implementere over lang tid kjøre på for full maskin, noe som resulterte i flere gode sjanser og mål. I 3. omgang fikk Oslo mørnet oss såpass at vi mistet noe fokus i forsvar, noe som endte i noen kjappe Oslo mål og problemer for oss i kontringsfasen. I 4. omgang snudde vi trenden fra 3. omgang og matet på både i forsvar og angrep. Etter det som var en av våre beste innsatser de siste årene endte det dessverre med et hederlig 4-8 tap også mot Oslo. Det var vanskelig å være misfornøyd med spillet vårt mot Oslo, selv om det endte i tap. Mange ble nok ekstra skuffet over egen innsats mot HiOA, når vi så hvilket nivå vi faktisk er kapable til å spille på.

Fulle av selvtillit og dønn klare på å holde på den gode innstillingen som mot Oslo, møtte vi på lørdag flere gamle kamerater på NHH, fast bestemt på å få med oss en seier vi fortjente fra denne helga. Studs møtte opp til start med samme mentalitet og innsats som mot Oslo, og NHH klarte aldri å henge med. Vi fikk kjørt gjennom alle spillerne, og på tross av mange nye spillere på banen i denne kampen stoppet vi NHH totalt i forsvar og mørnet dem i angrep. Både nye og gamle spillere fikk vist seg frem fra sin beste side, og til slutt sto det 15-0 til oss. En strålende seier, og vår andre clean sheet denne sesongen.

Utover lørdags kveld/natt feiret vi en godt gjennomført helg sammen med de andre lagene på Hexagon i Stavanger Sentrum.

Som trener er jeg som nevnt veldig fornøyd med samtlige i denne NM runden, men vil allikevel trekke frem to spillere som virkelig sto frem ekstra denne helgen: 

Bjørnar Hesthag – har alltid vært god og solid, men har blitt kjennetegnet som «best uten ball». Bjørnar fremheves dønn fortjent som spilleren som sto frem mest og hadde høyest nivå økning fra tidligere denne helga. Bjørnar er nå også «best med ball» og det ryktes at en landslagsinnkallelse er på trappene.

Lars Pedersen – er førsteårsspiller, og har gjennom høsten og våren stått frem som en spiller som har jobbet riktig på trening. Lars har skjønt at det å lære seg basics som passing og groundballs i tillegg til å bli trygg i forsvar er veien å gå for mye spilletid. Lars sto etter hvert frem som vår beste DM og vi kan bli vant til å se ham meie ned både tre og fire mann mens han løper ballen opp i angrep. Lars deler selvfølgelig mye av æren med et helt fantastisk rookie-kull som raskt har spilt seg inn i rekkene våre og leverte gode forestillinger og mål i helga.

På tross av et skuffende resultat mot HiOA, må jeg si meg fornøyd med endringen i mentalitet og spillet i de to siste kampene denne NM runden. At vi endelig ser ut til å ha funnet på-knappen vår og at vi viser at vi kan spille som vi ønsker både i forsvar og angrep lover veldig bra for de resterende NM rundene i 2017. Vi håper på snøfrie baner her i Kristiansand, og har allerede startet på forberedelsene til neste NM runde.

#GoStuds!